Ohjelmaravintola Maxim
Menneet uutiset ja tapahtumat 25.11.23 Rokkia ja Rikoksia

25.11.23 Rokkia ja Rikoksia

Syksyn odotetuin kirjallisuustapahtuma on jälleen tulossa!

Jo perinteeksi muodostunut suosittu Rokkia ja Rikoksia – rikoskirjallisuutta ja musiikkia yhdistävä kirjallisuus- ja kulttuuritapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran Kuopiossa  lauantaina 25.11.2023.

 

Tapahtumassa on jälleen mukana tunnettuja dekkaristeja: Kari Häkämies, Helena Immonen, Pauliina Susi, Ari Wahlsten, Arttu Tuominen ja Leena Lehtolainen. Tapahtuman juontaa kirjailija, Marko Kilpi.

 

Kari Häkämies on kovasti tervetullut tuulahdus suomalaiseen dekkarigenreen, sillä Häkämiehen kirjat liikkuvat kuin kala vedessä politiikan mutkikkaassa miljöössä. Tätä ei suomalaisessa rikosgenressä juurikaan tapahdu, mutta pohjoismaisessa kylläkin. Häkämiehen julkaisutahti on suorastaan läkähdyttävä, kun ottaa huomioon hänen vaativan päivätyön maakuntajohtajana. Viimeisimpänä Häkämies on julkaissut kirjan yhdessä kulttuurin moniammattilaisen, Rosa Meriläisen kanssa. Eroottinen trilleri Epäpyhä liitto on saanut osakseen kovasti kehuja. Rokkia ja Rikoksia -tapahtumassa Kari Häkämies tarinoi viihdyttävästi niin eroottisen trillerin kuin myös poliittisen rikosromaanin kirjoittamisesta.

Helena Immonen on singahtanut kantoraketin lailla suomalaisen jännityskirjallisuuden taivaalle Operaatio Punainen Kettu, Operaatio Aavikkokettu ja Operaatio Napakettu-kirjoillaan. Helenan kirjoja on kiitetty niin koukuttavasta jännityksestä kuin myös viiltävän polttavasta ajankohtaisuudesta. Helenan työhistoria puolustusvoimien palveluksessa näkyy kirjojen uskottavuudessa ja myös siinä, mistä kaikesta Immonen kerrottavaa ammentaakaan. Millaista on juosta kilpaa todellisuuden kanssa ja kuinka yllättäviltä lopulta lähihistorian tapahtumat niin Ukrainassa, Venäjällä tai vaikkapa Gazassa ovat vaikuttaneetkaan? Millaisena Helena näkee turvallisuustilanteen tulevaisuuden maailmassa ja miten se vaikuttaa meihin? Alkaako pian maailman tapahtumat olla liiankin lähellä sitä, mistä Helena kirjoittaa? Helena on julkaissut myös useita lastenkirjoja, joten sekin on hyvin mielenkiintoista, kuinka Helenassa yhdistyy tietyllä tapaa kaksi ääripään maailmaa – lasten maailma ja sodan maailma.

 

Pauliina Susi on Vuoden johtolanka -palkinnollakin palkittu dekkaristi, jonka viimeisin palkinto on uuni tuore Vantaan kulttuuripalkinto. Viimeisimmissä kirjoissaan Pauliina on uppoutunut yksityisetsivien maailmaan. Pauliina ei ole rajoittanut asiaan syventymistä ainoastaan fiktion maailmaan, vaan hän on julkaissut myös tietokirjan suomalaisista yksityisetsivistä ja heidän maailmastaan. Moni pitää yksityisetsivän ammattia kovasti mielikuvitukselliselta ja vähintäänkin yhtä monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Suomessa on yli sata työkseen yksityisetsivinä toimivaa henkilöä. Millaista onkaan näiden ihmisten elämä ja työ oikeasti? Kuinka paljon paljon Pauliina onkaan ammentanut suoraan romaaneihinsa aiheita ja tapahtumia oikeiden yksityisetsivien elämästä? Rokkia ja Rikoksia -tapahtumassa on erinomainen tilaisuus sukeltaa niin rikosten kuin yksityisetsivienkin maailmaan Pauliinan ja myös Ari Wahlstenin opastamana, sillä Arinkin Kit Karisma-päähenkilö on yksityisetsivä.

 

 

Ari Wahlsten on todellinen kulttuurin väsymätön moniottelija toimien niin ohjaajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, kirjailijana kuin myös solistina. Arin historiasta löytyy myös vuosien ura legendaarisen Lapinlahden Linnut -orkesterin riveistä! Arin Kit Karisma-dekkarisarja on niittänyt runsaasti kiitosta erinomaisesta sanankäytöstä ja kirjoitustavasta. Myös huumorista on Karisma-sarjaa useaan otteeseen kiitelty. Voisi sanoa, että Karismassa Ari Wahlsten on luonut oman tunnistettavana alagenrensä, jossa muita suomalaisia ei käytännössä ole. Ja onpahan muuten Finlandia-palkittu kirjailja Juha Hurmekin tunnustautunut vannoutuneeksi Kit Karisma-faniksi.

 

 

Arttu Tuominen on yksi suomalaisen rikoskirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä. Tuomisen Delta-sarja on moneen otteeseen kiitetty ja ylistetty menestyssarja, jonka TV-sarjaoikeudetkin ovat jo myyty. Tuominen on myös saavuttanut kansainvälistä menestystä ja huomiota. Hänet on palkittu Tanskassa parhaasta käännetystä rikosromaanista. Tätä voidaan pitää todella kovana suorituksena.

 

Tiesitkö, että Leena Lehtolaisen kirjoja on myyty 2 000 000 kappaletta? Aivan oikein. Kaksi miljoonaa kappaletta! Se on melkoinen saavutus suomalaisessa kirjallisessa maailmassa. Vain ani harva yltää vastaavaan tai edes sinne päin. Leena on kirjoittanut Maria Kallio -sarjaansa jo 30 vuotta ja 17 kirjan verran. Millä tavalla maailma ja Maria ovat muuttuneet tänä aikana? Mistä Leena löytää tuoreutta ja uutta näkökulmaa tarinoihinsa? Millainen leikkikenttä Marian maailma Leenalle on tutkia ja pyöritellä kulloinkin ajankohtaisia tapahtumia ja ilmiöitä? Niitäkin jälleen kerran riittää tuoreimmassa Pimeän risteys-romaanissa aina katujengeistä saakka. Entäpä millainen on Leenan yhteys Kuopioon ja savolaisuuteen, nekin pomppivat tuon tuostakin esiin tarinoissa. Tämäkin selviää Rokkia ja Rikoksia -tapahtumassa.

 

 

Illan musiikista vastaa Hoodoo Woods. Luvassa on groovaavaa hippirockia alan legendojen hengessä. Bändin ohjelmistosta löytyy mm. Allman Brothers, Santana, Neil Young sekä Robin Trower tuotantoa. 

(edit. 27.10 tapahtuman artistiesiintyjä on vaihtunut)

 

Rokkia ja rikoksia tapahtuman pääajatus on nostaa esille suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmistoa yhdistäen perinteinen kirjallisuustapahtuma ja menevä livemusiikki. Tapahtuma rikkookin rohkeasti perinteisen kirjallisuustapahtuman perinteitä jo pelkästään sillä, että se järjestetään rock klubilla – ympäristössä, jossa on perinteisesti totuttu näkemään musiikkikeikkoja. Tänä vuonna Rokkia ja Rikoksia -kirjallisuustapahtuma järjestetään Kuopion keskustassa, tunnelmallisessa Ohjelma Ravintola Maximissa

 

Tapahtumaan yhdistyy myös kulinaristisia elämyksiä Show&Dinner kattausten sekä näyttävien audiovisuaalisten elämysten kera. Kyseessä on siis varsin kokonaisvaltainen kulttuurielämys.

 

Liput tapahtumaan ovat nyt myynnissä Tiketissä. Lippuja on myynnissä rajallisesti, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, mikäli mielit päästä mukaan tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan!

 

Maxim avautuu klo 15.00

Tapahtuma alkaa klo 17.00

Showtime klo 17.00 – 20.30:  Kirjailijat ja illallinen

Showtime klo 20.30:  Hoodoo Woods

Liput: ennakkoon Tiketti.fi 30€ (+pm), liput ovelta 35€

Show&dinner liput 75€ (sisältää ohjelman, 3 ruokalajin illallisen ja alkudrinkin)

Pelkkä keikka 15 €

t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm