Rolling Rust

Rolling Rust on uusi all-star kokoonpano, joka soittaa rootsia modernilla twistillä. Laulukieli on englanti ja materiaali on kokonaan uutta. Kolmikko julkaisi keväällä 2021 esikoislevynsä Mind Your Head. He työstävät parhaillaan jo uutta materiaalia.

Yhtyeen perustivat ystävykset Katriina Honkanen, Janne Louhivuori ja Ilkka Tenhunen, jotka halusivat tehdä jotain uutta ja innovatiivista yhdessä. Levyä tehtiin 2,5 vuotta innostuneina ja intuitioon luottaen. Syntyi levyllinen lauluja, joiden tyylilaji kulkee americanan ja rootsin viitoittamaa laveaa tietä. Keitoksessa kuuluu vaikkapa keltti-sävyjä, New Orleans vaikutteita kuin rouheampia rokki-sävyjäkin. Balladit ovat nekin vahvoja ja rouheita.

Kolmikko edustaa kokemusta ja taitoa: jokaisella on mittava ura musiikin parissa soittajina, tuottajina ja sovittajina. Louhivuori on ansioitunut myös säveltäjänä ja yhtenä Suomen käytetyimmistä studio-muusikoista. Honkanen puolestaan on laulaja-lauluntekijänä julkaissut aiemmin yhdeksän soololevyä ja tehnyt monipuolisesti teatteritöitä. Tenhunen on soittanut kaikilla Honksen levyillä ja ollut myös tuottajan roolissa.

Nyt keikkakokoonpanoon on saatu mukaan kaksi suomalaista musiikin kivijalkaa: Kepa Kettunen (rummut) ja Harri Rantanen (basso). Näitä herroja kuullaan lukemattomissa yhteyksissä niin tallenteina kuin livenäkin.

Rolling Rust live-kokoonpano on valmiina lähtökuopissa ja keikkapaikoiksi toivotaan klubeja, kulttuuritaloja, teattereita, festareita. 6.5.2022 Rolling Rust nousee Kuopion Maximin livelavalle. Varaa lippusi ja tule nauttimaan keikasta paikan päälle!

”Rikas äänimaisema tuo osin mieleen Robert Plantin ja Alison Kraussin taannoisen projektin. Honkasen sielukkaat lauluosuudet tukevat sovitusten koskettavia sävyjä”
**** Juha Seitz/Ilkka Pohjalainen

”…this has become a gem of a record. That has a lot to do with Katriina’s voice and singing style, which sometimes sounds like Marianne Faithfull, sometimes rocks like Marshall Chapman or approaches the somewhat theatrical sound of Patti Smith.”
Dani Heyvaert, rootstime.be Lue koko arvostelu.

Honkasen lämpimälle äänelle sävyjen voimistuminen ja tietty parkkiintuneisuus on hyvin sopiva, miellyttävä ja luonnollinen muutos. Mind Your Head -albumin americana-juonteet rinnastuvat raikkaasti Aija Puurtisen kokoamiin suomensiirtolaisten Brooklynin satuihin ja eurooppalaisittain Kurt Weilin musiikkiteatterin rahvaanralleihin ja -valsseihin, mutta vahvin musiikillinen mahla tiukkuu bluesin ja Big Easy -jatsin akustisissa soinnutuksista. Etenkin nimikappale lunastaa paikkansa levytyksen avainraitana, mutta kuulaat kitaramelodiat hiipivät hedelmällisesti muihinkin soitinnuksiin ja sovituksiin. Laulumelodiat ovat hyvin taitavia ja vaivattomasti kulkevia slovareista menopaloihin.
**** Soundi, Asko Alanen

Youtube:
Mind Your Head https://www.youtube.com/watch?v=irWLKeGXSD8
The Loneliest Girl In Town https://youtu.be/VTB3zUnbRss
My Sweet Shadow https://youtu.be/dxUJYTVzz54
It Must Be Love https://youtu.be/jDpbQ6NtVgU

 

Lämppärinä toimii Duo Timo Ylinen & Jarkka Rissanen.

 

Show ja sapuska liput myös myynnissä tähän esitykseen! Tutustu menuun Ravintola – Ohjelmaravintola Maxim (maximkuopio.fi)
HUOM! Show ja sapuskaliput myynnissä esitystä edeltävän viikon sunnuntaihin asti.

t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm