Ladataan Tapahtumat

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, oululaislähtöisen Anna Murtolan uusi projekti ”La Tierra Blanca” on maailmanluokan flamencomusiikkia pohjoisesta Suomesta. Alkuvuodesta 2023 julkaistu La Tierra Blanca -albumi on Murtolan toinen soololevy ja sen liveversiona nähdään äänitaidetta, suomenkielistä runoutta ja flamencomusiikkia yhdistävä valovoimainen konsertti.

La Tierra Blanca (suom. Valkoinen maa) on espanjalaisen flamencoperinteen ja laulajan omien pohjoisten juurien välinen liitto. Pohjois-Suomesta lähtöisin olevan Murtolan musiikin sanoitukset ja teemat ammentavat pohjoisesta luonnon- ja mielenmaisemasta, henkilökohtaisista kokemuksista sekä menneisyyden tarinoista. Osin myös suomalaisesta kansanperinteestä.

Konsertissa äänitaiteilja Paavo Impiön luonnonäänten ja synteettisten äänimaisemien kollaasit kohtaavat flamencolaulun herkkyyden ja aseistariisuvan voiman. Koskettavat sävellykset ja sanoitukset yhdistyvät suomalaisen flamencon huippumuusikoista koostuvan kokoonpanon tinkimättömään musiikilliseen osaamiseen.

Anna Murtola, laulu

Joonas Widenius, kitara

Ricardo Padilla, perkussiot

Lotta-Maria Heiskanen, viulu (ja piano)

”Konsertti oli sellainen kokonaistaide-elämys, että saliin olisi halunnut jäädä olemaan. Hetkestä halusi pitää kiinni. Läsnäolon taidetta, musiikkia korville ja sielulle! Eri osa-alueet keskustelivat keskenään. Ne solisivat ja liplattivat yhteen. Jäätä, vettä, siltoja, nuoria mäntyjä, koivuklapien kalketta ja tuomenkukkia.” Eeva Kauppinen, kulttuurikriitikko, Kaleva

Maxim avautuu klo 15.00 . Showtime klo 20.00. Konsertti toteutetaan istumakatsomona. Väliaika

Ennakkoliput Tiketti.fi . Lipun hinta ennakkoon: 22,50€(sis pm)

Lipun hinta ovelta: 25€

t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm